Till Interakts startsida. Läs mer om användbarhet! Diskussionsforum - Diskutera användbarhet. Artiklar kring bl a användbarhet och användingsnytta. Länkar till bl a användbarhetskonsulter, tips om användbarhetstest och metoder för målgruppsanalyser. Om Interakt
 Till startsidan

 Artikelarkiv
 Skriv en artikel
 Prenumerera
 Tipsa om resurs
 
Resurser/Konsulter/


Addlove Communication
Addlove Communication är en webb- och designbyrå som är övertygad om att lärande är den bästa strategin för att kommunicera ett budskap, oavsett om det sker externt eller internt.

Antrop
Antrop är ett konsultbolag som skapar IT-system med hög användningskvalitet. Vårt mål är att hjälpa organisationer att öka produktiviteten och försäljningen, minska kostnaderna och förbättra arbetsmiljön genom att utveckla eller upphandla användbara lösningar.

Axbom Innovation
Konsult, rådgivare, coach och lärare inom webbstrategi, upplevelsedesign (UX), interaktionsdesign, copywriting, formulär, sociala medier och allt som sker i gränssnittet mellan människor och digitala medier.

Backend Media
Konsten att bygga webbplatser som är enkla och användbara.

COGZ - Användbarhetsspecialister
COGZ användbarhetsspecialister arbetar tillsammans med kund/leverantör vid utveckling av användarcentrerad system- och produktutveckling. Vi erbjuder speciellt kostnadseffektiva och snabba lösningar – vilket ofta krävs i dagens pressade projekt. COGZ erbjuder hjälp i projektets samtliga utvecklingsfaser och har även stor vana av att driva Kreativa Workshops för kunder som t.ex. snabbt vill komma igång med ett projekt.

Creuna
Creuna är en full service digital agency och har idag kontor i Stockholm, Helsingborg, Oslo, Köpenhamn och Århus. Vi är totalt cirka 300 anställda som älskar det digitala. Koncernen etablerade sig i Sverige i februari 2002 genom förvärv av Razorfishs Stockholmskontor. Idag är vi ett 90-tal konsulter i Stockholm och 14 st av oss är interaktionsdesigners.

DialogDesign
DialogDesigns mål er at hjælpe danske virksomheder og offentlige institutioner med at designe brugbare produkter. Produkter, som brugere nemt kan håndtere, når de på jobbet eller i fritiden arbejder med IT-systemer.

EDB Consulting Group
EDB erbjuder hela bredden av IT-konsulttjänster, från design till utveckling och drift. Vi skapar värde för våra kunder genom att leverera tekniska lösningar som bygger på deras verkliga affärsbehov och reell användarnytta. Genom vår globala leveranskapacitet och vårt omfattande utbud av tjänster är EDB en av de starkaste IT-leverantörerna i Norden.

ESSIQ AB
ESSIQ är ett konsultbolag med säte i Göteborg som bland annat erbjuder tjänster inom HMI och interaktionsdesign. Interaktionsdesign handlar för oss om att skapa produkter som är enkla och effektiva att använda. Våra metoder inom interaktionsdesign leder till en bättre produkt med en lägre utvecklingskostnad.

Happiness
Happiness är ett internetkonsultföretag som fokuserar på pedagogik och användbarhet.

Happy User: Interaktionsdesign och användbarhet
Happy User arbetar med interaktionsdesign och användbarhet. Ett nyckelord i vårt arbete är förståelse. Förståelse för vilken affärsnytta vår uppdragsgivare vill åstadkomma och förståelse för användarens behov. Våra uppdrag innefattar projekt inom industri, offentlig sektor och e-handel. Vi arbetar i projektgruppen och bidrar med spetskompetens inom design och användbarhet.

inUse AB - användbarhet, interaktionsdesign & effektstyrning
inUse AB har fokus på användning av IT. Vi hjälper beställare och leverantörer av IT att säkra affärsnytta och användningskvalitet genom att sätta fingret på den punkt där produkten gör nytta - i användning.

Lumano
Informationsarkitektur, användbarhet, användarvänlighet och projektledning. Konsulter inom organisationskommunikation, webb och Intranät.

migoli
Migoli erbjuder expertstöd och användbarhetsutvärderingar till organisationer som vill utveckla lättanvända telecombaserade produkter och tjänster. Erfarenheter från ledande aktörer på operatörs- och leverantörssidan, och med spjutspetskompetens inom användbarhet mobila tjänster.

Ocean Observations
Design som funkar samt är kul och spännande att använda! Det är vårt motto. Ocean Observations är en av världens främsta designbyråer med fokus på användarvänlig design för mobila tjänster och produkter. Vi har en unik och långtgående erfarenhet som sträcker sig från 2001 och de allra första mobilerna med surffunktionalitet till dagens engagerande tjänster för tex iPhone, iPad och Android. Vi jobbar med konsultuppdrag inom tjänstedesign, applikationsdesign och produktdesign över hela världen och vårt fokus är alltid att en användare ska känna att det är enkelt och inspirerande att använda våra kunders produkter och tjänster.

Raffinaderiet
Raffinaderiet skapar användbarhet för alla typer av interaktionssystem baserat på gedigen kunskap inom människa-datorinteraktion.

Rossvik.se
Specialist på användbarhet i mobiltelefoner och andra konsumentprodukter. Grundaren, Erik Sparre, har varit tongivande inom interaktionsdesign och användbarhet på Sony Ericsson. 15 års erfarenhet av att organisera användbarhet företag som ABB, Ericsson, Anoto, samt Sony Ericsson.

TietoEnator Digital Innovations
TietoEnator Digital Innovations är en helhetsleverantör för att skapa överlägsna användarupplevelser. Vi finns med hela vägen från framtagning av strategier, konceptuell design, grafisk design och interaktionsdesign till implementation och slutligen drift. Digital Innovations har ca 700 konsulter i 8 länder och i Sverige finns 9 User Experience-konsulter.

Understandit
Understandit använder komplicerad teknik kombinerat med kognitionspsykologi för att hjälpa våra kunder till enkla, effektiva och användarvänliga gränssnitt.

Usability Partners
Usability Partners är ett ledande oberoende konsultföretag inom användbarhet. Vi stödjer organisationer som vill säkerställa att produkterna som de utvecklar är lätta att använda. Vi arbetar bland annat med mjukvara, interaktiva webbtjänster, intranät, hårdvara och mobila produkter.

UVIN - Makes IT easy
UVIN (uttalas YouWin) är ett konsultbolag från Sundsvall som erbjuder sina kunder experthjälp inom användarcentrerad utveckling. 17-års erfarenhet som användbarhetsspecialist, certifierad usability analyst (Sveriges 6:e CUA), certifierad user experience analyst (Sveriges ende CUA, den 152:a i världen).

Valtech
Valtech arbetar för att skapa rätt användningskvalitet, genom att sätta fokus på användningen av systemet istället för på systemet i sig.

Webbredaktör frilans
Letar du efter en frilansande webbkommunikatör, webbredaktör eller marknadsförare som kan hjälpa dig styra upp din närvaro i digitala kanaler? Hör av dig, så pratar vi om hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt.

Senaste inlägget 2019-01-02 11:53:48  Brinner du för UX? Mjukvarujätte söker eldsjäl. (1)
Senaste inlägget 2018-11-12 14:37:02  Kontorsplats i Göteborg uthyres (0)
Senaste inlägget 2018-04-26 16:16:44  UX-designer till Polismyndigheten (0)
Senaste inlägget 2017-09-14 12:24:40  Utvärdering av befintlig webbplats (12)
Senaste inlägget 2017-05-30 20:59:16  UX-designer / Digital marknadsförare till OAWA (0)
Senaste inlägget 2017-03-08 09:34:19  Kandidat i interaktionsdesign Malmö eller Stockholm? (1)
Senaste inlägget 2016-12-16 14:32:04  UX Designer till Blocket (2)
 
Skapa ny diskussion +
 
Länkar/resurser kring användbarhet, informationsarkitektur och interaktionsdesign
Letar du efter en frilansande webbkommunikatör, webbredaktör eller marknadsförare som kan hjälpa dig styra upp din närvaro i digitala kanaler? Hör av dig, så pratar vi om hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt. Webbredaktör frilans
UVIN (uttalas YouWin) är ett konsultbolag från Sundsvall som erbjuder sina kunder experthjälp inom användarcentrerad utveckling. 17-års erfarenhet som användbarhetsspecialist, certifierad usability analyst (Sveriges 6:e CUA), certifierad user experience analyst (Sveriges ende CUA, den 152:a i världen). UVIN - Makes IT easy
Alla vi som jobbar inom någon form av tjänste- eller produkt-utveckling strävar alltid efter att åstadkomma så bra användarupplevelser som möjligt. Tyvärr är det inte alltid som fokus läggs på detta i projekten utan det mesta av fokuset läggs ofta på att få tekniken att fungera, vilket ofta leder till att man tar fram teknik som i slutändan egentligen var onödig.

Lean UX (användarupplevelser) strävar efter att effektivt fokusera på rätt saker i projekten så att man inte spenderar tid och energi på att utveckla onödiga saker. I slutändan beror det faktiskt på användarupplevelsen om tjänsten eller produkten är lyckad eller inte. Verktyg & kurser för Lean UX
Många bra inlägg på design, process, business och development. ustwo blog
Conversionista är en blogg om konvertering, webbanalys, ux, användbarhet. Conversionista
 
Tipsa om en resurs +
 
Prenumerera på Interakts nyhetsbrev så missar du ingenting om användbarhet!
Prenumerera på Interakts nyhetsbrev, så missar du aldrig intressanta artiklar, diskussioner eller resurser!

Prenumerera +