Till Interakts startsida. Läs mer om användbarhet! Diskussionsforum - Diskutera användbarhet. Artiklar kring bl a användbarhet och användingsnytta. Länkar till bl a användbarhetskonsulter, tips om användbarhetstest och metoder för målgruppsanalyser. Om Interakt
 Till startsidan

 Artikelarkiv
 Skriv en artikel
 Prenumerera
 Tipsa om resurs
 
     Utskriftsversion

Få testpersoner till ditt UX test
Av: Anders | 2022-11-04

Att rekrytera testperoner för att göra ett UX test kan ibland vara svårt. Här får du några tips på hur du kan gå tillväga.
 
Om du ska testa en befintlig produkt eller webbplats kan du lägga upp en fråga och ett formulär där. Bästa sättet är förstås om frågan om att bli testperson inte avbryter användaren i hens uppgift. Ett smart sätt är att låta frågan poppa upp när användaren är på väg att lämna webbplatsen. Detta kallas "exit intent" och stöds av flera verktyg, till exempel Hotjar.

Om din webbplats eller produkt riktar sig till en internationell publik kan du använda Usertesting.com för att hitta testpersoner.

Om du letar efter en specifik typ av användare kan man också annonsera på Facebook och Instagram. Då kan man ganska snävt definiera vilken sorts personer man letar efter. I annonsen länkar man sedan till ett formulär (till exempel Google Form) där personen kort kan läsa om testet samt anmäla sitt intresse.

En viktig sak för att motivera testanvändare att faktiskt lägga tid på att hjälpa dig att förbättra din webbplats är att erbjuda någon form av ersättning. Det vanligaste är att man erbjuder ett presentkort eller skickar någon form av present (bok, godis etc) som tack för hjälpen. Hur mycket man ska spendera på varje användare beror lite på hur omfattande testet är samt hur svårt det är att hitta lämpliga testpersoner. Ju längre testet är och ju svårare det är att hitta rätt personer, desto mer förväntas man ge i ersättning. Se länkarna längst ner i artikeln för tips på ersättningar till testpersoner.

För att slippa rodda med bokningar kan man också använda en tjänster som Calendly där testpersonerna själva kan gå in och väja en tid som passar dom, bland de tider som du som testledare har definierat.

Läs mer här:
Presentkortonline.se
https://www.presentkortonline.se/

Skickapresent.nu
https://skickapresent.nu/

Senaste inlägget 2019-01-02 11:53:48  Brinner du för UX? Mjukvarujätte söker eldsjäl. (1)
Senaste inlägget 2018-11-12 14:37:02  Kontorsplats i Göteborg uthyres (0)
Senaste inlägget 2018-04-26 16:16:44  UX-designer till Polismyndigheten (0)
Senaste inlägget 2017-09-14 12:24:40  Utvärdering av befintlig webbplats (12)
Senaste inlägget 2017-05-30 20:59:16  UX-designer / Digital marknadsförare till OAWA (0)
Senaste inlägget 2017-03-08 09:34:19  Kandidat i interaktionsdesign Malmö eller Stockholm? (1)
Senaste inlägget 2016-12-16 14:32:04  UX Designer till Blocket (2)
 
Skapa ny diskussion +
 
Länkar/resurser kring användbarhet, informationsarkitektur och interaktionsdesign
Letar du efter en frilansande webbkommunikatör, webbredaktör eller marknadsförare som kan hjälpa dig styra upp din närvaro i digitala kanaler? Hör av dig, så pratar vi om hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt. Webbredaktör frilans
UVIN (uttalas YouWin) är ett konsultbolag från Sundsvall som erbjuder sina kunder experthjälp inom användarcentrerad utveckling. 17-års erfarenhet som användbarhetsspecialist, certifierad usability analyst (Sveriges 6:e CUA), certifierad user experience analyst (Sveriges ende CUA, den 152:a i världen). UVIN - Makes IT easy
Alla vi som jobbar inom någon form av tjänste- eller produkt-utveckling strävar alltid efter att åstadkomma så bra användarupplevelser som möjligt. Tyvärr är det inte alltid som fokus läggs på detta i projekten utan det mesta av fokuset läggs ofta på att få tekniken att fungera, vilket ofta leder till att man tar fram teknik som i slutändan egentligen var onödig.

Lean UX (användarupplevelser) strävar efter att effektivt fokusera på rätt saker i projekten så att man inte spenderar tid och energi på att utveckla onödiga saker. I slutändan beror det faktiskt på användarupplevelsen om tjänsten eller produkten är lyckad eller inte. Verktyg & kurser för Lean UX
Många bra inlägg på design, process, business och development. ustwo blog
Conversionista är en blogg om konvertering, webbanalys, ux, användbarhet. Conversionista
 
Tipsa om en resurs +
 
Prenumerera på Interakts nyhetsbrev så missar du ingenting om användbarhet!
Prenumerera på Interakts nyhetsbrev, så missar du aldrig intressanta artiklar, diskussioner eller resurser!

Prenumerera +