Till Interakts startsida. Läs mer om användbarhet! Diskussionsforum - Diskutera användbarhet. Artiklar kring bl a användbarhet och användingsnytta. Länkar till bl a användbarhetskonsulter, tips om användbarhetstest och metoder för målgruppsanalyser. Om Interakt
 Till startsidan

 Artikelarkiv
 Skriv en artikel
 Prenumerera
 Tipsa om resurs
 
     Utskriftsversion

The Next Web i Amsterdam
Av: Anders Björk | 2019-01-22

Konferensen "The Next Web" har under de senaste åren växt fram till att vara en av de största konferenserna inom webb i Europa. I år går konferensen av stapeln i Amsterdam den 9 och 10 maj.
 
När den tekniksa utvecklingen går fort blir det allt mer viktigt att titta framåt och ställa sig frågan kring hur webben kommer att se ut om 10 år. Det är just det The Next Web i Amsterdam vill hjälpa oss att göra. Under de två dagar som konferensen pågår kan man lyssna på frontfigurer inom industrin, paneldiskussioner och delta i workshops. Ämnena spänner från blockchain till artificiell intelligens.

För oss som jobbar med UX finns en hel del intressant bland talarna. Bland annat Sandy Fershee som är Global Manager för User Experience på Ford Motor Company, Jonathan Rochelle som är Director of Product Management på Google och Steve Vasallo som är författare till The Way to Design.

Även om konferensen inte har rent UX fokus så ger den en väldigt bra inblick i vart webben är idag och vart den är på väg, kunskap som är ovärderlig för en interaktionsdesigner som ska jobba med webb.

När jag var på The Next Web 2012, också då i Amsterdam, var en av höjdpunkterna att lyssna på en av grundarna till Airbnb som delade med sig av sina lärdomar på ett väldigt konkret sätt. Även Mark Randall som är strateg på Adobe delade med sig av tips för att få teamet att bli både kreativare och effektivare. Bland annat tipsade han om "solostorming" som en bättre version av brainstorming.

Läs mer här:
The Next Web
https://thenextweb.com/conference/

Amsterdam
https://www.amsterdamguide.se

Senaste inlägget 2019-01-02 11:53:48  Brinner du för UX? Mjukvarujätte söker eldsjäl. (1)
Senaste inlägget 2018-11-12 14:37:02  Kontorsplats i Göteborg uthyres (0)
Senaste inlägget 2018-04-26 16:16:44  UX-designer till Polismyndigheten (0)
Senaste inlägget 2017-09-14 12:24:40  Utvärdering av befintlig webbplats (12)
Senaste inlägget 2017-05-30 20:59:16  UX-designer / Digital marknadsförare till OAWA (0)
Senaste inlägget 2017-03-08 09:34:19  Kandidat i interaktionsdesign Malmö eller Stockholm? (1)
Senaste inlägget 2016-12-16 14:32:04  UX Designer till Blocket (2)
 
Skapa ny diskussion +
 
Länkar/resurser kring användbarhet, informationsarkitektur och interaktionsdesign
Letar du efter en frilansande webbkommunikatör, webbredaktör eller marknadsförare som kan hjälpa dig styra upp din närvaro i digitala kanaler? Hör av dig, så pratar vi om hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt. Webbredaktör frilans
UVIN (uttalas YouWin) är ett konsultbolag från Sundsvall som erbjuder sina kunder experthjälp inom användarcentrerad utveckling. 17-års erfarenhet som användbarhetsspecialist, certifierad usability analyst (Sveriges 6:e CUA), certifierad user experience analyst (Sveriges ende CUA, den 152:a i världen). UVIN - Makes IT easy
Alla vi som jobbar inom någon form av tjänste- eller produkt-utveckling strävar alltid efter att åstadkomma så bra användarupplevelser som möjligt. Tyvärr är det inte alltid som fokus läggs på detta i projekten utan det mesta av fokuset läggs ofta på att få tekniken att fungera, vilket ofta leder till att man tar fram teknik som i slutändan egentligen var onödig.

Lean UX (användarupplevelser) strävar efter att effektivt fokusera på rätt saker i projekten så att man inte spenderar tid och energi på att utveckla onödiga saker. I slutändan beror det faktiskt på användarupplevelsen om tjänsten eller produkten är lyckad eller inte. Verktyg & kurser för Lean UX
Många bra inlägg på design, process, business och development. ustwo blog
Conversionista är en blogg om konvertering, webbanalys, ux, användbarhet. Conversionista
 
Tipsa om en resurs +
 
Prenumerera på Interakts nyhetsbrev så missar du ingenting om användbarhet!
Prenumerera på Interakts nyhetsbrev, så missar du aldrig intressanta artiklar, diskussioner eller resurser!

Prenumerera +